Muizen

Muizen

Muizen onderscheiden zich in de huismuis, bosmuis, veldmuis en de spitsmuis. De meest voorkomende muis is de huismuis. De huismuis kom je vaak tegen in woningen en gebouwen. Ook komen ze in de directe omgeving hiervan. In het najaar trekt de huismuis zich in de woning en gebouwen. Muizen hebben meerdere schuilplaatsen. Meest voorkomende schuilplaatsen zijn onder de vloeren, op zolders of boven het plafond. 

Ontwikkeling van de huismuis

Vrouwtjes van de leeftijd 2 tot 12 maanden hebben gemiddeld 6 tot 10 nesten. De draagtijd is maar 3 weken. Het nest grote bestaat uit 5 a 6 jongen. Na 2 maanden zijn de muizen al geslachtsrijp. De levensduur van een huismuis is circa 1 jaar. Makkelijke reken som niet?

Nuttige informatie

De huismuis is een alleseter. Voedsel als granen, noten en peulvruchten is onmisbaar in het leven van een huismuis. De voorkeur gaat uit naar voedsel met een hoog suikergehalte zoals snoepgoed. De huismuis eet gemiddeld 3 a 5 gram voedsel per dag. 

Schade

Huismuizen kunnen ziektekiemen verspreiden. Dit kan schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Ze kunnen voedselvoorraden bevuilen met uitwerpselen en urine. De huismuis veroorzaakt een stankoverlast. Ook de huismuis kan knaagschade veroorzaken zoals kabels doorbijten. Maar ook aan materialen waar de huismuis nest materiaal van kan maken, zoals kartonnendozen en kleding. 

Bestrijden van muizen

OB Drenthe is de muizenbestrijder van Noord Nederland. Wij zijn actief in Drenthe, Groningen en Friesland. Onze professionele bestrijders helpen u van uw muizen af. 

Vul hier vrijblijvend uw gegevens in en wij nemen dezelfde dag telefonisch contact met u op. De bestrijder kan dezelfde dag bij u thuis of bedrijf zijn, waardoor u snel van de muizen af bent.