Wespen

Wespen

Wespen onderscheiden zich in de gewone wesp en de Duitse wesp. De wesp en de Duitse wesp zijn in de zomer veel voorkomend op zandgronden, beschutte plaatsen (schuren en spouwmuren) en onder een boom. Een goed ontwikkelde wespennest bevat 5000 of meer wespen. Door het veranderen van het klimaat komen wespennesten zelfs de herfst of winter nog voor. In de meeste gevallen is een wespensteek ongevaarlijk. Tenzij het gif direct in een ader is gekomen of als men overgevoelig is voor de giftige stof. 

Ontwikkeling van de wesp

Een koningin zet vanaf april eitjes af in haar begin gebouwde nest. Het ei stadium bedraagt circa 7 a 10 dagen. Na 10 dagen worden het een larve en verpopt die zich tot een wesp. Deze wespen worden ook eerste werksters genoemd, die circa medio mei het gebouwde nest afmaken.

Nuttige informatie

De wesp vangt vliegen en muggen. Deze worden meegenomen naar het wespennest. Per dag brengen 200 wespen ongeveer 1500 vliegen en muggen naar het nest. OB Drenthe verwijdert geen wespennesten die geen gevaar opleveren voor mensen en huisdieren.

Schade

Wespen kunnen vervelend zijn als de in en uit opening van het wespennest zich direct bij de omgeving van mens of huisdier bevinden. Het wapen van de wesp is de angelboor, die een vervelende steek toebrengt.

Bestrijden van wespennest

OB Drenthe is de wespennestbestrijder van Noord Nederland. Wij zijn actief in Drenthe, Groningen en Friesland. Onze professionele bestrijders helpen u direct van uw wespennest af.

Vul hier vrijblijvend uw gegevens in en wij nemen dezelfde dag telefonisch contact met u op. De bestrijder kan dezelfde dag bij u thuis of bedrijf zijn, waardoor u direct van uw wespennest af bent.